Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Versie 2.0 van de ventilatie aanbevelingen

De Taskforce Ventilatie van het coronacommissariaat heeft een versie 2.0 van de aanbevelingen met betrekking tot ventilatie gepubliceerd. We sommen de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie voor je op.

Versie 5 van de generieke gids

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben op 14 juli 2021 een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd (versie 5.0).

1 op de 3 horecazaken heeft (nog) geen verplichte CO₂-meter

De FOD Volksgezondheid heeft sinds begin juni 2021, 846 horecazaken gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Uit die controles bleek dat 1 op 3 geen CO₂-meter geïnstalleerd hadden in hun zaak.

Hoe is het gesteld met het preventief gezondheidsbeleid bij ondernemingen?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven voert, in samenwerking met VAD, elke 4 jaar een bevraging uit bij Vlaamse ondernemingen. Je kan nu de cijfers inkijken!

Prebes stuurt aan op intersectoraal actieplan

In een brief aan Eerste Minister Alexander De Croo wijst Prebes op de urgente noodzaak om een intersectoraal actieplan met concrete maatregelen uit te werken, met specifieke extra aandacht voor de zorg en publiekgerichte functies.

Help, het wordt warm!

Help, het wordt warm! Op www.warmedagen.be vind je informatie en tips voor warme dagen. Dit jaar moet er extra aandacht zijn voor personen die verzwakt zijn door Covid-19. 

Eerste hulp bij reanimeren

Er is plots veel belangstelling voor de cursussen reanimatie bij het Rode Kruis, na de reanimatie van de Deense voetballer Christian Eriksen, live op tv. Weet jij hoe je juist moet reanimeren? Lees het hier!

Over het digitaal EU-COVID-certificaat

Het digitaal EU-COVID-certificaat kan 3 mogelijke certificaten zijn, nl. het vaccinatiecertificaat, het testcertificaat en het herstelcertificaat.

Hoe gezond zijn onze scholen?

In de indicatorenbevraging, een grootschalige enquête in Vlaanderen en Brussel, peilt het Vlaams Insituut Gezond Leven om de 4 jaar naar het gezondheidsbeleid in scholen. 

Hoe van telewerken een werkbare en productieve blijver maken?

Heel wat organisaties bekijken nu of ze in de toekomst zullen blijven telewerken. Hoe pak je dat het beste aan? Ontdek tools, tips en tricks.

 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.