Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wil jij ook graag beroep doen op een bedrijfscoach? Dien je aanvraag in!

Wist je dat 60 Vlaamse ondernemingen al gebruik maken van een bedrijfscoach? In het kader van ‘Gezond op de werkvloer’ maakte Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin hiervoor € 2,8 miljoen vrij.

Bevraging voor inzicht in het preventief gezondheidsbeleid voor werknemers

Staan er in jouw onderneming zit-sta tafels? Op welke manier probeer je het mentaal welbevinden te bevorderen? Hoe geeft je onderneming invulling aan het rookbeleid? Gezond Leven komt met een indicatorenbevraging voor ondernemingen!

Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer beantwoorden al je vragen over telewerken

Zit jij nog met vragen over het hele principe van telewerken? Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer geven zoveel mogelijk antwoorden op jouw vragen. En daarnaast bieden ze ook een aantal praktische hulpmiddelen. Handig!

KU Leuven ontwikkelt Burnout Assessment Tool om risico op burn-out te meten

KU Leuven heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld, de "Burnout Assessment Tool". Aan de hand van 23 vragen zou het voor hulpverleners in direct duidelijk worden of iemand een burn-out heeft of er risico op loopt.

Herken jij snel de symptomen van een beroerte?

Iedere dag krijgen in België 52 mensen een beroerte. Vlaanderen komt nu met een actieplan rond beroertezorg waarbij ze ook zullen inzetten op sensibiliseringscampagnes om beroertes snel te herkennen.

Heb jij al gehoord van wisselwerken?

Wisselwerken, dat is elk half uur even rechtstaan. Elk half uur even weg van je stoel, dat is echt gezond. Regelmatig eens rechtstaan versnelt niet alleen je vetverbranding, maar beschermt je lichaam ook tegen hart- en vaatziekten, diabetes en rugpijn. 

Zo krijg ik mijn collega's aan het bewegen

Sporters op het werk beleven meer. Dat bewijst Suzan Maertens, Business Development Manager bij Davo Communications. Suzan werd verkozen tot één van de bedrijfs-‘Sportambassadeurs’ in Vlaanderen. Hier de enthousiaste spring-in-het-veld aan het woord.

Iedereen gezond op de werkvloer!

Iedereen gezond op de werkvloer? Strak plan. Je wil een gezondere onderneming, maar je weet niet hoe? Op zoek naar een bedrijfscoach? Een bedrijfscoach helpt in een 20-uren-traject je onderneming om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten. 

Vlaamse werknemers willen meer bewegen

77% van de werkende Vlaming wil meer sporten en bewegen. Dat blijkt uit het Vlaams rapport ‘Sport op het werk’ van Sport Vlaanderen. Werknemers willen gezonder en fitter zijn en minder stress en spanning op het werk ervaren. Gebrek aan tijd en motivatie zijn evenwel een behoorlijke kink in de kabel. Organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten op het werk kan hier al een heel verschil maken.

Wie is wie? De expertiseartsen en hun opdracht

Mag de arbeidsgeneesheer informatie opvragen bij mijn huisarts? Wat kan ik doen als ik niet akkoord ga met de beslissing van de adviserend arts? Hoe kan ik mij voorbereiden op een medische expertise bij de verzekeringsmaatschappij?

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.