Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Sta op donderdag 10 oktober om 10 uur, 10 minuten recht!

Deze oproep komt van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Ergonomievereniging. Beide organisaties vragen alle mensen met een zittend beroep om op 10 oktober om 10 uur te ‘wisselwerken’.

Risktrainer voor schoonheidsspecialisten

Schoonheidsspecialisten krijgen aan de hand van het handboek Risktrainer beter inzicht in de risico’s waarmee ze in hun functie regelmatig geconfronteerd kunnen worden.

Ongezonde lucht in klaslokalen

Volgens experts ligt het CO2-gehalte in klaslokalen veel te hoog. Daardoor gaan leerlingen zich suf voelen, vermindert hun concentratie en vertraagt hun reactievermogen.

Leidraad voor dakwerkers die regelmatig op asbest stuiten

Dakwerkers kunnen regelmatig in aanraking komen met asbesthoudende dak- en gevelbekledingen. Veilig een asbestdak of -gevel verwijderen is niet vanzelfsprekend. De OVAM stelde daarom samen met de sector een code op rond veilig werken met asbestdaken en -gevels.

Rookverbod in de wagen in aanwezigheid van kinderen jonger dan 16 jaar

Sinds 18 augustus 2019 is het volgens de Belgische wet verboden om te roken in een wagen in aanwezigheid van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. Gedurende een aantal weken zal het team "Tabaksinspectie" van de FOD Volksgezondheid de burgers tegemoet treden om het belang van deze wet uit te leggen

Een pingpongtafel is geen gezondheidsbeleid

Medewerkers die geregeld bewegen, voelen zich beter in hun vel en zijn productiever en minder vaak ziek. Werkgevers zoeken dan ook meer en meer naar manieren om hun medewerkers in beweging te krijgen.

Wil jij ook graag beroep doen op een bedrijfscoach? Dien je aanvraag in!

Wist je dat 60 Vlaamse ondernemingen al gebruik maken van een bedrijfscoach? In het kader van ‘Gezond op de werkvloer’ maakte Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin hiervoor € 2,8 miljoen vrij.

Bevraging voor inzicht in het preventief gezondheidsbeleid voor werknemers

Staan er in jouw onderneming zit-sta tafels? Op welke manier probeer je het mentaal welbevinden te bevorderen? Hoe geeft je onderneming invulling aan het rookbeleid? Gezond Leven komt met een indicatorenbevraging voor ondernemingen!

Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer beantwoorden al je vragen over telewerken

Zit jij nog met vragen over het hele principe van telewerken? Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer geven zoveel mogelijk antwoorden op jouw vragen. En daarnaast bieden ze ook een aantal praktische hulpmiddelen. Handig!

KU Leuven ontwikkelt Burnout Assessment Tool om risico op burn-out te meten

KU Leuven heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld, de "Burnout Assessment Tool". Aan de hand van 23 vragen zou het voor hulpverleners in direct duidelijk worden of iemand een burn-out heeft of er risico op loopt.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.