Octopus: Wetgeving in de praktijk: plagen of pesten?

Plagen of Pesten? Meer dan drie letters verschil.

In een eerste deel krijg je de wetgeving rond pesten op het werk op een behapbare manier uitgelegd (30 minuten). In een tweede praktijkgedeelte gaan we aan de slag met cases, stellingen en vragen van deelnemers.

  • 2,5 uur

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Doelgroep

Als officieel aangesteld vertrouwenspersoon kan je deelnemen aan deze opleiding.

Het programma

In een eerste deel krijg je de wetgeving rond pesten op het werk op een behapbare manier uitgelegd (30 minuten). In een tweede praktijkgedeelte gaan we aan de slag met cases, stellingen en vragen van deelnemers.

Wat vinden deelnemers van de octopussessies?

  • “Deze concrete tips ga ik meteen toepassen”
  • “De cases zijn heel herkenbaar”
  • “Boeiende opfrissing van een aantal zaken”
  • “Ik heb veel gehad aan alle tips doorheen de sessie”

Waarom “octopus”-sessies?

Octopussen leven onderwater en voelen feilloos aan wat er onder het oppervlak gebeurt. Ze zijn daarnaast bijzonder sociaal, intelligent en leervaardig. En is dat nu net niet wat er van jou als vertrouwenspersoon wordt verwacht? Jij houdt immers ook de vinger aan de pols bij de bedrijfssfeer en moet met je tentakels op alle niveaus voeling houden.

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Sprekers Annick Alders en Luc Goemaere bundelen hun krachten om voor jou als vertrouwenspersoon de praktijk eenvoudiger te maken en een antwoord te bieden op vragen en moeilijkheden waarmee je te maken kan krijgen. Annick is ere-advocaat en gespecialiseerd in de juridische aspecten van welzijn op het werk. Luc begeleidt al sinds 2008 intervisiesessies en vanuit zijn expertise als coach en psycholoog kent hij de praktijk door en door.

Luc Goemare Linked-in

Annick Alders Linked-in