Bescherm je tegen 'maskne'

Maskne’ is een soort acne in het gezicht, veroorzaakt door het dragen van een mondmasker. De huiduitslag ontstaat vooral op de zones die het masker raken, zoals je neusbrug, jukbeenderen en kin.

Wrijving, vocht en bacteriën

Het masker creëert een warme, vochtige omgeving, waardoor je feller gaat zweten. Als je gezicht nat is, blijft het masker als het ware plakken aan de huid en zorgt het zo voor wrijving. Die wrijving kan dan weer de beschermlaag van je huid vernietigen. Bovendien houdt het masker huidoliën, talg, zweet en bacteriën vast. Deze twee factoren vormen een speeltuin voor huiduitslag.

Laat je poriën ademen

Hou je huid zuiver om maskne te voorkomen. Reinig je gezicht dus 's ochtends en 's avonds. Ook je mondmasker moet schoon blijven. Was het elke dag op 60 graden en laat het volledig drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

Raak ook zo weinig mogelijk je gezicht of je handen aan, want op je vingers kan vuil zitten dat je poriën verstopt. Zorg voor een goed zittend masker, niet te strak.

Stoffen maskers of wegwerpmaskers

Sommige maskers bezorgen je sneller uitslag dan andere. Een stoffen masker is zachter en glijdt beter over de huid. Wegwerpmaskers bieden dan weer het voordeel dat je ze meteen kan vervangen wanneer ze nat of vuil zijn.

Hydrateer de huid

Een zuivere en gehydrateerde huid is cruciaal om irritaties te voorkomen. Hydrateer de huid met een aangepaste crème en gebruik producten zonder parfum.

[bron: Metrotime]