1 op de 3 horecazaken heeft (nog) geen verplichte CO₂-meter

De FOD Volksgezondheid heeft sinds begin juni 2021, 846 horecazaken gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Uit die controles bleek dat 276 horecaondernemers (dus 1 op 3) geen CO₂-meter geïnstalleerd hadden in hun zaak, hoewel dat verplicht is.

Meerdere maatregelen niet in orde

Daarnaast bleek 61% van de horecazaken niet met één of meer maatregelen in orde is. De grootste problemen zijn:

  • Niet voldoende zichtbaar uitgehangen van de preventiemaatregelen
  • Het personeel dat het niet te nauw neemt met de mondmaskerplicht en de handhygiëne.

Volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen:

“Het is goed dat er controles plaatsvinden, dit voor zowel de veiligheid van de uitbater als voor die van het personeel en de klanten. Maar het is te vroeg om op basis van deze eerste cijfers algemene conclusies te trekken.”

CO2-metingen

Meer informatie