Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

High Level Structure (HLS) wordt Harmonized Structure (HS)

In mei 2021 is 'de nieuwe HLS' gepubliceerd. De naam is gewijzigd in Harmonized Structure. Vanaf mei 2021 wordt deze 'HS' in alle nieuwe en toekomstige ISO-managementsysteemnormen opgenomen.

Geen verplichte telewerkaangifte meer vanaf juli

Nog tot eind juni moet je als werkgever rekening houden met de registratieplicht in het kader van het verplichte telewerk.

 

Nieuw KB controlegeneeskunde en arbitrage

Een nieuw koninklijk besluit regelt de bevoegdheden op gebied van de organisatie van de controlegeneeskunde en arbitrage.

Nieuwe sanitaire noodwet in kader van pandemie

Op 16 juni werd de sanitaire noodwet van Frank Vandenbroucke gepubliceerd in het Staatsblad. Het gaat om een wet met maatregelen ter beheersing van de COVID-19-pandemie en andere dringende maatregelen in het domein van de gezondheidzorg.

Mogelijkheden voor vergoeding beroepsrisico

De ministerraad keurde een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed dat een nieuwe code toevoegt aan de beroepsziektelijst voor werknemers die betrokken zijn bij een uitbraak van besmettingen op het werk.

Wat als inspectie werknemers naar huis stuurt?

Wat gebeurt er wanneer een sociaal inspecteur een werkgever verplicht om bij wijze van passende preventiemaatregel een groot deel van zijn personeel naar huis te sturen om van daaruit te werken?

Vrij en veilig reizen tijdens de zomer

Ga je deze zomer op vakantie naar het buitenland? Moet je reizen voor het werk? Bekijk de verplichtingen omtrent reizen voor deze zomer!

Update wettelijk kader coronabeperkingen en vaccinaties

Hoe zit het met telewerk, reizen en de vaccinatie? Bekijk onze update over diverse aspecten van de coronamaatregelen en vaccinaties.

Voorwaarden voor terugkeermomenten bepaald

Het MB van 28 oktober 2020 betreffende noodmaatregelen ter beperking van de verspreiding van het COVID-19-coronavirus werd aangepast. Telethuiswerk blijft verplicht, maar vrijwillige terugkeermomenten zijn voortaan mogelijk.

Advies Hoge Raad wijzigingen bedrijfsbezoeken en beleidsadvies

De Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk (Hoge Raad) formuleerde op vraag van de Minister van Werk een advies betreffende het ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk wat de bedrijfsbezoeken en het beleidsadvies betreft.

 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.